Turistinformation Nerja

Nerja – solkustens pärla

Nerja, av många kallad “Solkustens pärla”, har över 300 soldagar per år. Staden med sina 30 000 invånare är belägen på spanska solkusten, 5 mil öster om Malaga.

En idyllisk stad med sina vita hus, trånga gränder, trevliga människor och soldränkta stränder. Tack vare de höga Almijarabergen som omger Nerja bildas här en egen unik klimatzon. Under sommarhalvåret överskrider sällan temperaturen 30 grader och under vinterhalvåret blir det sällan kallare än 15 grader.

Naturen är mycket bördig med bred variation av blommor och grönska. Här odlas tropiska frukter som avokados, papayas, mangos, apelsiner och citroner. De omgivande dramatiska Almijarabergen erbjuder ett stort antal vandringsleder och spektakulär utsikt över Nerja och de många små bergsbyar som ligger i stadens närhet.

Nerja passar dig som söker det perfekta lugnet, men även dig som söker en mer aktiv semester. Nerja har något för allas önskemål och intressen. Här finner du shopping, restauranger, nattliv, vatten-sporter, golf, grottvandring, dykning, kultur och mycket mera. 

Endast fantasin sätter gränser. Balcon de Europa, en medeltida fästning som under 1800-talet byggdes om till promenadstråk, är en central del av Nerja och har blivit en naturligen mötesplats. Stråket löper ut över en klippavsats och ger en sagolik utsikt över medelhavet och kusten.

Nerja erbjuder ett stort antal stränder, såväl centralt som utanför. Alla belägna i skyddade bukter och är mellan 150 till 700m långa. Här har du stor möjlighet att finna din egen favorit. Den mest kända stranden heter Burrianastranden.

I Nerjas omgivningar finner du pittoreska bergsbyar med exempelvis lokalt producerade viner. Öster om Nerja ligger nationalparken Cerro Gordo med sin vackra natur.

Från Nerja är det nära till Sevilla, Granada och Cordoba. Vill du susa fram igenom Spanien i 350km/h så tar du det supermoderna AVE-tåget som trafikerar Malaga-Madrid.

Boka din drömsemester

Nerja är en liten mysig stad på Spaniens sydkust. Här finns stränder, gränder, trevliga små caféer och restauranger. Hyr vår fina lägenhet i Nerja och se fram emot en fantastisk semester och vistelse.  Skicka in en bokningsförfrågan så hör vi av oss.