Restauranger i Nerja

De bästa restaurangerna i Nerja

Det sägs att det finns ca 600 restauranger och barer i Nerja. Utbudet av olika sorters mat är i närmast oändligt. Här kommer några av våra favoriter. Det är inte någon inbördes ordning.

Sollun

Sollum är en restaurang där du äter förstklassig mat. Det är fine dining i en mix av Spanien och internationell karaktär. Lång och intressant vinlista. En måltid på Sollun bör avnjutas som en trerätters middag. Passar bäst höst/vinter/vår. 

Karta till Sollun

Restaurang 34

Restaurang 34:an serverar en spansk-engelsk meny. Det är bra mat men det är också den fantastiska utsikten du går till 34:an för.
Här behöver man boka bord innan för att få plats på den fina terrassen.

Karta till Restaurang 34

D´vinos

Inne i Nerja centrum ligger restaurang och tapasbaren D´Vinos. Rätter att dela eller egna rätter. Du väljer. Bra vinlista och många kul rätter att välja på. Takterrassen är läcker. Du ser ut över folklivet på Nerjas kroggata nummer 1.

Karta till D´vinos

Rincon del sol

Rincon del sol har strandläge. Du kan först avnjuta en drink i baren/loungen för att sedan gå in och äta mat i restaurangdelen. Eller helt enkelt ta något att äta i baren. Rincon serverar fisk och kötträtter i spansk stil. Du avnjuter den med stranden och havet som fond. Bra för barn för det är nära till lekplats efter maten. I slutet av Burriana-stranden Karta till Rincon del sol

Playa y Sol

Playa y Sol fungerar bra för lunch med sina fina sallader, wraps och underbara Gambas Pil Pil. Den är också bra för middag eller kanske en drink? Det finns också exotiska fruktjuicer. Sköna stolar och bra service.
Bra strandläge. Fungerar bra för barn. I mitten av Burriana-stranden.

Karta till Playa y Sol

El Niño

Söker du en gedigen spansk restaurang är El Niño ett bra val. Lite sämre på sommaren för restaurangen har inte någon uteplats. Men om du kan tänka dig att sitta inomhus, eller om det är en annan årstid än sommaren, är El Niño ett bra val. Välj mellan många olika rätter som fullportion eller tapas.

Karta till el Niño

La Bottega

Bra vin och gin-utbud. Italiensk/medelhavs-mat av bra kvalité! Ligger 10 i topp på Tripadvisor och har ändå bra priser. 

Karta till La Bottega

Copa Vino

Väldigt bra viner sorterade i prisklass-ordning, 1-6. Du kan köpa glas eller flaska. De serverar också små goda rätter som du med fördel delar runt bordet.

Lan Sang

Om du blir sugen på bra thailändsk eller laosisk mat kan vi rekommendera Lan Sang. I allmänhet har det laosiska köket lite mer kryddor.

Karta till Lan Sang

Pápalo

Pápalo erbjuder en meny med medelhavsrätter och asiatiska fusionsrätter med det allra bästa inom lokala och nationella råvaror. Både tapas och ”vanliga” portioner. Dessutom ett bra vinutbud.

Karta till Papalo

Nerja Patanegra 57

En spansk restaurang med klass. Trevlig meny med både fisk och kötträtter. Längst in i restaurangen finns en del med öppet tak som till viss mån kompenserar för att uteplatsen är lite tråkig. Bra service och trevlig personal.

Karta till Nerja Patanegra 57

Boka din drömsemester

Nerja är en liten mysig stad på Spaniens sydkust. Här finns stränder, gränder, trevliga små caféer och restauranger. Hyr vår fina lägenhet i Nerja och se fram emot en fantastisk semester och vistelse.  Skicka in en bokningsförfrågan så hör vi av oss.